Czy kupiłbyś/kupiłabyś jeszcze raz Octavię?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

dodaj do tego klime i bedziesz miał tę cenę co teraz, przeciez to mały samochód

[ Dodano: Czw 14 Lut, 08 14:20 ]
    Zamieszczone przez AdamB
    z jednego gdybania w drugie gdybanie
    a jak :!:

mnie się ten wątek w ogóle nie podoba od zawsze :twisted:
    (takie brandzlowanie sie niewiadomo po co - w 84% przypadków )
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• tomekjmopl
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1187
      • Opel
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Big
      no tu bym polemizował. (el. szyby przednie, 2 poduchy, ABS i EBV, welur, 2 podłokietniki, alumy 15", czuka temp. zewnętrznej, regulacja wys i podparcia lędzwiowego w obu przednich fotelach, central z pilotem i podwójnym ryglowaniem itp.) to mało??
      Nie mało, ale w stosunku do obecnie produkowanych modeli klasy kompakt, gdzie jest na liście wyposażenia pozycji znacznie więcej, niż w przypadku np. takiej Vectry - i wiem co pisze, bo ojciec ma Vectrę B rocznik 2002 - końcówka serii B (właśnie wchodziła na rynek C) w najlepszej wersji jaka była (a doposażyli te ostanie egzemplarze B już naprawdę na maxa jak na tamte realia), i niestety ma mniej bajerów niż moja OII Ambiente rocznik modelowy 2006 :wink:, że o ilości miejsca w środku już nie wspomnę ...

eeeee, no panowie, skoro tu chodzi o różnice rzędu 3-4KPLN, to ja się wycofuję i już kumam o co biega

[ Dodano: Czw 14 Lut, 08 13:41 ]
      moja konkluzja jest taka, że ceny są zbliżone, przynajmniej w moim pojęciu i odczuciu.
      I tu się ze Szkodą muszę zgodzić - wywalając tyle tysia na raz nie ma sensu IMO kierować się różnicą ca 3 tyś. PLN - ja osobiście szukając takich oszczędności wylądował bym pewnie w OI Tour :wink:

Komentarz

• leszekmw
        RS
        • 2005
        • 5356

hihi ale narozrabiałem... :diabelski_usmiech

żeby nie jątrzyć itd. .. mi nie chodziło o to że O2 jest droga generalnie choć tak jak zastrzegłem nie znam się na nowych cenach i nie chce mi się patrzeć.
        mi chodziło o to że cena takiej wypasionej O2 robi się na tyle wysoka że można już przy tak dużych kwotach (przynajmniej dla mnie 100tyś za samochód to już jest kwota BARDZO wysoka nie jestem za bardzo zamożny) , że może warto sie pokusić o dołożenie , dozbieranie jeszcze paru groszy i kupno auta lepszej klasy , lepszej marki .

I tyle chyba mam do powiedzenia w tym temacie...oczywiście wszystko to co napisałem to tylko moje przemyślenia...

a jak chcecie i będziecie grzeczni :wink: to po południu wkleję ze dwie fotki tego co miałem dziś na podnośniku , no ładne cacko , prosto z salonu przyjechał , w białym kolorze , jakiś v6 czy coś koło tego , 500Nm.....
        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
        GVI 1.4TSI
        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• tomekjmopl
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1187
          • Opel
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez leszekmw
          a jak chcecie i będziecie grzeczni :wink: to po południu wkleję ze dwie fotki tego co miałem dziś na podnośniku , no ładne cacko , prosto z salonu przyjechał , w białym kolorze , jakiś v6 czy coś koło tego , 500Nm.....
          Leszku, czy byliśmy grzeczni w Walentynki musiałbyś zapytać chyba nasze żonki/kobitki .... :wink:, ale to dopiero jutro

A wracając do tematu masz w 100 % rację - mając 100 kafli można już naprawdę przebierać w autach ...

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez tomekjmopl
            A wracając do tematu masz w 100 % rację - mając 100 kafli można już naprawdę przebierać w autach ...
            dla mnie jeszcze istotnym czynnikiem przy wyborze, jest to czy jestem w stanie sensownie serwisować i dbać o samochód, sorry, ale nie widzę się w roli posiadacza jakiegoś wypasu, szukającego nadających się używek na szrocie albo w składzie opon uzywanych, z tego co widzę naokoło, to nie są odosobnione wypadki...

znajomek ostatnio szukał do SWEGO LEXA sensownych opon używek, ewentualnie zastanawiał się jak się spisują chińskie wynalazki

cena zakupu to jeszcze nie wszystko.

wracając jeszcze do Kii i tej super gwarancji, to szczerze mówiąc DLA MNIE to rzecz zupełnie bezwartościowa, przez 7 lat być przywiązanym do ASO (i to tak świetnego jak ASO Kia) to jakiś horror, myślę, że po 7 latach takiego serwisowania auto nadaje się prosto na złom :roll:
            to oczywiście tylko moje zdanie, ale wynika z osobistych doświadczeń niestety :evil:
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja się łamałem między OII i Cee'dem. Wygrała OII ze względu na to, że mam niechęć do aut z początku produkcji. Zaczynam jednak powoli żałować tego wyboru ze względu na ostatnie przygody z CANem i sposobem rozwiązania ich przez ASO (a konkretnie nie rozwiązania i brak prób zrobienia tego). Nie po to wywaliłem 90k na furkę, żeby być zlanym w ramach gwarancji. Poza tym wziąłem OII ze względu na to, że uznałem, że zdążyli ją dopracować i wyeliminować problemy z wieku dziecięcego. Chyba się myliłem.
              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• piernik
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2007
                • 975
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

leszekmw, byliśmy grzeczni i czekamy na zdjęcia tego.....czegoś

Komentarz

• leszekmw
                  RS
                  • 2005
                  • 5356

bardzo przepraszam ale ja nie dam rady tych zdjęć wkleić czy coś a meridomaniak chyba ma kupca na swojego szerszenia tak więc dajcie mi jeszcze paręnaście minut pliz
                  GVI 1.4TSI
                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• meridomaniak
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 875
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

już za chwilę....zaraz wklejam..
                    był Golf | jest Octavia

Komentarz

• leszekmw
                      RS
                      • 2005
                      • 5356

reszta zdjęć tutaj

[ Dodano: Czw 14 Lut, 08 19:50 ]
                      hmmm...coś się nie wkleiło tutaj ,ale w albumie są , chodzi oczywiście o to A5
                      GVI 1.4TSI
                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• piernik
                        Elegance
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 975
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

leszekmw, meridomaniak, no piękna śnieżynka :slinka :slinka , ale mimo to nadal jestem zadowolony z 01
                        Sorki za OT. :wink:

Komentarz

• leszekmw
                          RS
                          • 2005
                          • 5356

jak się większość domyśliła silnik 3.0 V6 tdi , 245KM chyba i 500NM , jakieś coś 6 z kawałkiem do setki , przyjechał prosto od Danelczyka..

[ Dodano: Czw 14 Lut, 08 20:35 ]
                          hehe , a wiecie co meridomaniak właśnie zrobił... :?: no ale to pewnie sam napisze... :szeroki_usmiech
                          GVI 1.4TSI
                          LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Hmm autko za 250tys i co mnie smieszy. Mamy pakiet S-line a w srodku nakladki na pedaly jak w Octavi Clasic, nawet podstopnica z tego plastiku za 15zl :lol: I co Octa jest taka biedna. RS przynajmniej nakladki na pedaly z jakiegos lepiej wygladajacego materialu ma. Do tego chyba bym takie cos sobie zyczyl z automatem, w koncu diesel to nie wyscigowka :diabelski_usmiech
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• leszekmw
                              RS
                              • 2005
                              • 5356

no ten gość po prostu wolał manual , to nie ze względów oszczędnościowych :szeroki_usmiech ,tak samo kolor . ma tam jeszcze parę bryczek niezłych....
                              GVI 1.4TSI
                              LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

Leszek, a ja miałem okazje pojeździć takim A5 3.0 TDI. Cóż wrażenia niesamowite 240 KM i 500 Nm robią swoje. Auto ma niesamowitego wykopa i jest cudownie wręcz elestyczne A prowadz sie po prostu cudownie. Tylko ta cena 8)
                                Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...